Hill & Hurtt Architects

Rowhouse Reconceived

The rear of this 1890's Victorian DC Rowhouse had fallen into a state of disrepair. The existing structural members were reinforced to meet current building codes, and the exterior elements were completely redesigned and replaced to create a totally new space that relates to the original house, appearing as an old enclosed porch. All trim elements are painted pvc material, which provides a sustainable and reliable product but with a historic look and feel. The interior, once a storage room, is now used as a breakfast room and family space. The upper windows and door between the office and the roof deck were reconfigured to further relate to and enhance the porch structure below, and also to bring in more light and connectivity to the interiors.